stockpick.nl

Looking for the Sitecore related website -> sitecore.stockpick.nl

Beleggen in agribusiness

Doordat er steeds meer mensen leven en de mensen in groeilanden meer hoogwaardig voedsel gaan eten, de veestapel moet ook eten. en de productie van biodiesel komt er meer en meer vraag naar landbouwgrond en Efficiënt productie methodes, kunstmest. Dit bied kansen voor de belegger.

Bekende inversterings guru's zoals Jim rogers zijn long op agri.

De Agri sector is breed en divers, oogsten zijn wisselvallig door het weer en ziektes. Al met al een markt met grote schommelingen en de nodige risico's.

De markt is enorm versnippert. Boerderijen zijn doorgaans niet beursgenoteerd. Er zijn leuke nichemarkten te vinden. bijvoorbeeld de noten boomgaarden. Webster Limited en Select harvests Limited beiden kleine beursfondsen genoteerd in Australië.

Palmolie is de goedkoopste te produceren en de meest gebruikte plantaardige olie ter wereld en zit verborgen in producten als maaltijden, brood, margarine, ijs, koekjes, shampoo en lipstick. De olie is omstreden, want er is al veel regenwoud gekapt om ruimte te maken voor palmplantages. Via sipef of Socfinal groep waar Plantations des Terres Rouges ook mede eigenaar van is. kun je er in beleggen.

Voor plantages geld dat het doorgaans een aantal jaar duurt voor de bomen productief worden. Zodoende is er een ander dynamiek dan bij 1 jarige gewassen. Asian citrus een Chinese sinaasappel boomgaard produceert vooral voor de Chinese markt. terwijl SIPH die rubberplantages in Afrika heeft produceert voor de wereldmarkt. Daar komt dan ook de logistieke gedeelte bij kijken. Beleggen in logistiek en vervoer in Afrika kan ook via Plantations des Terres Rouges

Bij Beleggen in veeteelt, veehouderij kun je mogelijk te maken krijgen met stijgende diervoer prijzen waar bij het nog maar de vraag is of dat doorberekend kan worden in het eind product melk, eieren, vlees, vis of bont.

11 Januari 2011 - Marc Fiorentino op Inveztor over Zorgelijke voedselprijzen.

31 Januari 2011 - Trouw over palmolie.